Події

​​Викрито діяльність міжнародної злочинної організації, члени якої ошукали гром…

​​Викрито діяльність міжнародної злочинної організації, члени якої ошукали громадян ЄС на понад 100 млн чеських крон
 
???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора українські правоохоронці у співпраці з компетентними органами Чеської Республіки та за підтримки Європолу викрили та припинили діяльність міжнародної злочинної організації.

???? За даними слідства, мешканець м. Києва створив та очолив злочинну організацію, до якої входили іноземці та громадяни України.

???? Її учасники вчиняли злочини на території України та Чеської Республіки.

???? Вони розробляли неіснуючі посилання, які зовні ідентичні чеським офіційним онлайн-оголошенням. Виманювали в довірливих або неуважних користувачів мережі персональні дані про їх банківські рахунки та під виглядом купівлі-продажу неіснуючих товарів або послуг заволодівали їх коштами.

???? З лютого 2022 року вони заволоділи коштами понад тисячу громадян ЄС на загальну суму понад 100 млн чеських крон, що відповідно до офіційного курсу валют Національного банку України становить понад 160 млн грн.

???? У березні 2022 року на території Чеської Республіки затримано близько 10 учасників цієї злочинної організації – громадян України та РБ.

???? Правоохоронці встановили організатора, пособників та виконавців, які проживали на території України та вчиняли кримінальні правопорушення.

???? На території м. Києва, м. Львова та Львівської області, Івано-Франківської та Вінницької областей спільною слідчою групою проведено понад 30 санкціонованих обшуків. Виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-кати, комп’ютерну техніку, носії інформації, банківські картки, які вони використовували для вчинення злочинів, кошти та інші речові докази.

???? Організатора та пособника злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомлено по підозру у створенні злочинної організації, керівництві нею та шахрайстві (ч. 1 ст. 255; ч. 2 ст. 255, ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 КК України).

???? Наразі  їм обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – СБУ та Департамент кіберполіції Нацполіції України.

 ФОТО

Back to top button