Події

​​Видавали себе за українських користувачів Інтернету та отримували оплату чере…

​​Видавали себе за українських користувачів Інтернету та отримували оплату через заборонені в Україні платіжні системи – викрито діяльність проксі-центру

???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянину повідомлено про підозру у неправомірному використанні електронних грошей (ч. 2 ст. 200 КК України).

???? За даними слідства, упродовж 2022-2023 року у м. Полтава підозрюваний разом зі спільником створили вебресурс, на якому надавали послуги щодо підміни мережевих ідентифікаторів. Внаслідок цього змінювалася маршрутизація пакетів даних, які передаються в мережі Інтернет.

???? Створений проксі-центр надавав можливість абонентам з будь-якої країни видавати себе за користувачів українського мобільного Інтернету.

???? Частина цих серверів знаходилась на території країни-агресора, що дозволяло російським спецслужбам отримувати віддалений доступ до користувачів українського Інтернету, а також сприяти громадянам рф поширенню кремлівських наративів та фейкової інформації про ситуацію на фронті нібито від громадян України.

???? У якості оплати вони використовували заборонені на території України платіжні системи – електронні гаманці WebMoney.

???? Правоохоронцями проведено обшуки, в ході яких вилучено- комп’ютерно-апаратний комплекс, мобільні телефони та чорнові записи з доказами незаконної діяльності, 120 тис доларів США та півкілограма золота.

???? Вилучену техніку буде передано для проведення комп’ютерно-технічної експертизи.

???? Досудове розслідування – ТУ БЕБ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід – співробітники ДКІБ СБУ.

Більше

Back to top button