Події

Впровадження стандартів освіти рф на окупованій території – повідомлено про п…

Впровадження стандартів освіти рф на окупованій території – повідомлено про підозру так званому «Министру образования и науки Запорожской области»

????За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Офісу Генерального прокурора громадянці України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, у лютому 2022 року, скориставшись тим, що державні органи управління у сфері освіти призупинили свою роботу на тимчасово окупованій території Запорізької області, підозрювана прийняла пропозицію представників збройних формувань рф та добровільно зайняла посаду так званого «Министра образования и науки Запорожской области».

????До цього вона була директором Мелітопольського промислово-економічного фахового коледжу та мала відповідний досвід роботи в освітній сфері, навички, кваліфікацію та професійні якості.

????На псевдопосаді підозрювана схиляла керівників закладів загальної середньої освіти до співпраці з представниками держави-агресора, у тому числі шляхом відновлення освітнього процесу у Мелітополі за стандартами освіти рф.

????Вона змінила правові та організаційні засади функціонування системи загальної середньої освіти в навчальних закладах на тимчасово окупованій території Запорізької області. Запровадила за державними стандартами рф 5-бальну систему оцінювання, впровадила видачу атестатів за результатами виконання освітніх програм держави-агресора, змінила мову освітнього процесу на російську.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button