Події

❌ Ворожі TG-канали поширюють чергове постановочне відео, на якому нібито україн…

Ворожі TG-канали поширюють чергове постановочне відео, на якому нібито українські військові знущаються над полоненими росіянами в курській області. 

На оприлюднених кадрах присутні декілька зв’язаних чоловіків у російській військовій формі, один із них прив’язаний до металевого стільця і його буцімто український військовий катує електричним струмом. 

Провівши дослідження щодо характеру поширення цього відео, Центр з’ясував, що низка російських «воєнкорів» отримали пропозицію щодо його публікації від анонімних користувачів в особистих повідомленнях. Однак, через очевидний постановочний характер відео, навіть найвідданіші z-пропагандисти відмовилися розміщувати цей низькопробний фейк на своїх ресурсах та висміяли його. 

У результаті відео з «катуванням російських полонених» було розміщене низькорейтинговими ресурсами. 

‼️ Цей фейк спрямований на дискредитацію українських військових, схожі постановочні відео російська пропаганда використовує для звинувачення України у воєнних злочинах та порушенні міжнародного гуманітарного права під час курської операції. Також подібні відео генеруються роспропагандою для залякування власних військових, щоб вони не здавалися в полон. 

ЦПД вже неодноразово фіксував поширення фейкових відеоматеріалів за участі буцімто українських військових, до виробництва яких була причетна студія «Крылья», пов’язана з міноборони рф.

#ЦПД_оперативно

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × three =

Back to top button