Події

​​ Ворожі хакери активізували «полювання» на персональні дані громадян ️ Про…

​​???? Ворожі хакери активізували «полювання» на персональні дані громадян

????️ Протягом березня-квітня фахівці Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, фіксували зростання кількості кібератак на комерційні компанії. Зокрема – на ті, які зберігають багато персональних даних громадян.

Наприклад, у квітні так звані російські «хактивісти» здійснили низку кібератак та дістали доступ до даних чотирьох страхових компаній України з-поміж десяти найбільших. Унаслідок атак були викрадені та опубліковані персональні дані українців. Залежно від джерела, це – контакти, адреси, місця роботи, подорожі, автомобілі тощо.

Не виключено, що чутлива інформація може бути використана ворогом для планування подальших операцій. Наприклад, для проведення кампаній інформаційно-психологічного впливу або кампаній проти конкретних людей. Подібні витоки можуть загрожувати і національній безпеці країни.

???? Держспецзв’язку ще раз наголошує: відповідно до законодавства відповідальність за недотримання вимог щодо захисту даних українців несуть володільці, розпорядники цих даних.

⚠️ Організації будь-яких форм власності, які мають доступ до чутливої інформації, ми просимо негайно повідомляти про кіберінциденти та кібератаки Урядову команду CERT-UA, своїх партнерів та інші організації відповідного сектору.
Вчасне інформування допоможе запобігти поширенню атаки, прискорити її дослідження та ліквідацію наслідків.

Back to top button