Події

​​❗Ворог готується завдавати ударів по критичній інфраструктурі з настанням хол…

​​Ворог готується завдавати ударів по критичній інфраструктурі з настанням холодів і вивчає можливості української ППО відбивати такі атаки. Лише за вересень–жовтень росіяни застосували майже 800 дронів “Шахедів”. Це більше, ніж за минулорічний опалювальний період.

Серед наслідків таких атак можуть бути перебої з постачанням електроенергії. Від жовтня минулого року до березня українці в середньому не мали світла впродовж 35 днів. Цього року спроможності української ППО вищі, а оператори енергетичних об’єктів посилили свій захист.

Однак громадянам також варто бути готовими до ймовірних відключень електроенергії:

???? Перш за все слід перевірити резервні джерела живлення: від генераторів – до автономних зарядних пристроїв, щоб під час відключень їхня несправність не стала для вас несподіванкою.

???? За потреби – докупити ліхтарі, лампи, які працюють від акумуляторів, свічки. Це забезпечить вас світлом у темну пору доби. А придбані генератори та автономні зарядні станції дозволять під час відключень живити потрібну вам техніку. Але не забувайте дотримуватись заходів безпеки при використанні генераторів.

???? Для того, щоб залишатися на зв’язку, поцікавтеся у свого провайдера, чи забезпечив він безперебійне надання послуг.

???? Дізнайтеся адреси пунктів незламності – там ви зможете підзарядити свої гаджети, а також зв’язатися зі своїми рідними. Крім того, Уряд спільно із місцевими адміністраціями працює над тим, щоб на базі державних та комунальних закладів запустити публічні Wi-Fi-точки, які працюватимуть навіть під час відключень електроенергії.

????️ Також з’ясуйте, які заклади у вашому районі працюватимуть під час відключень електроенергії. Там ви зможете підзарядити свої гаджети та зв’язатися з рідними.

???? Подбайте про те, щоб мати світловідбивальні елементи для одягу. Це питання вашої безпеки. Бо в темряві важливо бути помітними для водіїв на дорозі.

Back to top button