Події

Віталій Кличко:❗️ ЩОДО СИТУАЦІЇ НАВКОЛО БУДИНКУ НА ВУЛИЦІ ВОЛОДИМИРСЬКІЙ, 21/20 Ц…

Віталій Кличко:❗️ ЩОДО СИТУАЦІЇ НАВКОЛО БУДИНКУ НА ВУЛИЦІ ВОЛОДИМИРСЬКІЙ, 21/20

Цей будинок, справді, не перебуває на обліку в реєстрі Міністерства культури України як обʼєкт культурної спадщини.

Історія наступна. У 2005 році Головним управлінням охорони культурної спадщини КМДА було подано облікову документацію до Міністерства культури для занесення будинку до Державного реєстру нерухомих памʼяток України. Проте Міністерство своїм наказом від 05.07.2011 #511/0/16-11 визнало будинок таким, що не підлягає занесенню в реєстр – ніби-то, у звʼязку з невідповідністю критеріям, визначеним Постановою уряду від 27.12.2001.

За інформацією фахівців Музею Історії міста Києва, в наявних історичних джерелах немає доказів виступу Михайла Грушевського на балконі саме цього будинку.
Але. Будинок разом зі збереженими спорудами Софіївської площі складає цілісний ансамбль цього історичного місця, де була проголошена незалежність України.

Тому фахівці Департаменту охорони культурної спадщини, аби зберегти будинок, опрацьовують матеріали щоб взяти на облік цей обʼєкт, присвоївши статус памʼятки архітектури. А науковці продовжують працювати в архівах.

Відділ інспекції ДОКС разом з благоустроєм міста здійснив комісійне обстеження будинку для фотофіксації та огляду його технічного стану. Будівельної техніки на обʼєкті не виявили, роботи там не ведуться. Департамент охорони культурної здійснює нагляд за обʼєктом і готує документи, щоб якомога швидше він отримав охоронний статус памʼятки архітектури.

Back to top button