Україна

В Міноборони повідомили, яку частину територій очистили від мін


В Міноборони повідомили, яку частину територій очистили від мін

Початково площу потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами деокупованих територій в Україні оцінювали в 174 тисячі квадратних кілометрів, з них 14 тисяч квадратних кілометрів – це водні акваторії.

Вже 30 тисяч квадратних кілометрів деокупованих територій України визнано такими, що не містять доказів наявності забруднення вибухонебезпечними предметами, це понад 17% від попередньої оцінки забруднення. Про це у суботу, 29 червня, заявив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони полковник Руслан Берегуля, пише пресслужба МОУ.

“Завдяки нашій спільній роботі площа забруднених територій вже зменшилась на 30 тисяч квадратних кілометрів. Це означає, що на цих територіях не було виявлено або було знешкоджено виявлені вибухонебезпечні предмети”, – сказав він. 

За його словами, наразі найбільш забрудненими залишаються Херсонська, Харківська та Миколаївська області, де сумарно сталось понад 50% всіх інцидентів із вибухонебезпечними предметами серед цивільного населення.

Представник МО України зазначив, що для розмінування деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів, групи розмінування сил безпеки та оборони, а також оператори протимінної діяльності використовують 78 машин механізованого розмінування як вітчизняного, так і іноземного виробництва.

Нагадаємо, на Чернігівщині на російській вибухівці підірвався автомобіль РЕМ.

Раніше повідомлялося, що в Херсонській області на російській вибухівці підірвалися рибалки.

“У господарстві згодиться”: жінка самовільно зняла знаки “Міни”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × three =

Back to top button