Події

Вікторія Літвінова: Робота громадських організацій вкрай важлива у фіксації н…

Вікторія Літвінова: Робота громадських організацій вкрай важлива у фіксації наслідків агресії росії для довкілля

???? Заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова зустрілася з представниками громадських організацій у сфері екології. 

????Обговорили питання консолідованості зусиль органів правопорядку і громадськості для документування та оцінки шкоди довкіллю від російської збройної агресії.

????Вікторія Літвінова наголосила на важливості роботи громадських організацій з моніторингу стану навколишнього середовища в прилеглих до бойових дій районах та постраждалих внаслідок їх ведення.

???? Збір та узагальнення інформації, фото- та відеоматеріали, відібрання зразків та подальше дослідження ґрунту та води – це вкрай необхідна допомога у фіксації наслідків війни для екології, – констатувала вона.

????Керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора Борис Індиченко звернув увагу присутніх, що вимогою сьогодення стало створення у підрозділі нового відділу. У ньому прокурори займаються виключно питаннями впливу воєнних дій на навколишнє природне середовище.

????Під час діалогу представники громадських організацій зауважили, що наразі створюється прецедент для міжнародної спільноти в екологічній сфері.

????Вони поділилися власним досвідом з документування злочинів рф та їх впливу на довкілля. Зосередили увагу на ідеях та ресурсах щодо посилення громадським сектором органів правопорядку у переслідуванні за воєнні злочини проти довкілля.

????Окрему увагу приділили розробці методологій підрахунку екологічних збитків, завданої шкоду та можливості відновлення довоєнної природи.

????За результатами зустрічі прокурори та представники громадськості домовилися ефективно взаємодіяти та обмінюватися інформацією щодо злочинів проти довкілля. Також визначили можливі шляхи захисту, збереження та відновлення навколишнього природного середовища України.

Back to top button