Події

Вікторія Літвінова обговорила можливу співпрацю з представниками Public International L…

Вікторія Літвінова обговорила можливу співпрацю з представниками Public International Law & Policy Group

????Делегація прокурорів Офісу Генерального прокурора на чолі із заступницею Генпрокурора Вікторією Літвіновою в посольстві США у Вашингтоні зустрілася з представниками міжнародної юридичної фірми Public International Law & Policy Group (PILPG).

????Обговорили можливість співпраці за двома пріоритетними напрямами: депортовані українські діти та цивільні полонені.

????Розслідування цих воєнних злочинів триває, разом з тим звільнення та повернення людей є пріоритетом номер один, – наголосила заступниця Генпрокурора.

????Вікторія Літвінова зазначила, що Офіс Генпрокуратура тісно співпрацює з національними та міжнародними партнерами, аналітичними центрами та політичними групами у сфері правосуддя та притягнення до відповідальності. Тому українські прокурори зацікавлені у розвитку співпраці з PILPG.

????Нам потрібні консультації та політичні дослідження щодо наявних міжнародних механізмів, які історично використовувалися для повернення депортованих цивільних осіб, включно з дітьми, а також для звільнення та репатріації цивільних ув’язнених, – пояснила вона. 

????Заступниця Генпрокурора також підкреслила, що Україна твердо переконана в тому, що притягнення до відповідальності є передумовою сталого миру та стабільності, як зазначено у Формулі миру, запропонованій Президентом Володимиром Зеленським.

????Тому нашою першочерговою метою є відновлення справедливості, розірвання циклу безкарності та запобігання вчиненню міжнародних злочинів у майбутньому, – додала вона.

????Вікторія Літвінова пояснила, що цього можна досягти, лише забезпечивши притягнення до відповідальності рф, а також осіб, відповідальних за злочин агресії та жорстокі злочини, скоєні в Україні через механізми, які включають як національну, так і міжнародну правову архітектуру.

Back to top button