Події

Війська рф вбили двох та поранили 10 цивільних – розпочато розслідування За про…

Війська рф вбили двох та поранили 10 цивільних – розпочато розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 12 жовтня 2024 року на автодорозі між с. Улакли і с. Дачне Волноваського району відбулося пряме влучання ворожого FPV-дрону в цивільний автомобіль, у якому загинув 19-річний водій.

Окрім цього, російська армія завдала удару по селищу Курахівка Покровського району. Внаслідок атаки дістала тілесні ушкодження, несумісні з життям, 84-річна пенсіонерка.

Також війська рф обстріляли м. Селидове. Від влучання засобів ураження травмовано двох чоловіків та жінку. Під приціл окупантів потрапило і м. Сіверськ. Снаряд поцілив по приватному будинку. Осколкових поранень та мінно-вибухових травм зазнали двоє місцевих жителів 23 та 25 років.

За попередніми даними, ворог наносив удари по населеним пунктам з використанням артилерії.

Крім того, під час атаки армії держави-агресора на м. Мирноград, перебуваючи у будинку, мінно-вибухових і осколкового поранень зазнала подружня пара віком 50 та 55 років. Потерпілим надано медичну допомогу. Ще трьох цивільних 46, 50 і 73 років поранено у селищі Шевченко.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × five =

Back to top button