Події

В Офісі Генпрокурора обговорили з UN Women Ukraine шляхи взаємодії щодо протидії дома…

В Офісі Генпрокурора обговорили з UN Women Ukraine шляхи взаємодії щодо протидії домашньому насильству

???? Заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова провела зустріч з представниками UN Women Ukraine/ООН Жінки в Україні.

???? Діяльність міжнародної організації присвячена посиленню інституційної спроможності протидіяти ґендерно зумовленому та домашньому насильству, розбудові спеціалізації прокурорів, які працюють з цією категорією проваджень, реальний захист потерпілих.

???? Проблема захисту жінок і дівчат від ґендерно зумовленого та домашнього насильства є актуальною за будь-яких обставин, а в умовах війни вразливість потерпілих підвищується в рази. Саме тому Офіс Генерального прокурора концентрує свою увагу на протидії злочинності у цих провадженнях, – зазначила Вікторія Літвінова.

???? Під час зустрічі з Представницею ООН Жінки в Україні Сабіною Фрейзер Гюнеш та її командою обговорили шляхи подальшої співпраці щодо залучення міжнародних експертів до аналізу, моніторингу проблемних питань, що виникають у сфері запобігання та протидії домашньому та ґендерно зумовленому насильству в межах компетенції прокурорів.

???? Мова йшла про проведення спеціалізованих спільних навчань слідчих, дізнавачів, прокурорів, а також розроблення методики роботи з постраждалими від ґендерно зумовленого та домашнього насильства у відповідності до кращих міжнародних практик.

???? Окремо акцентували увагу на експертній підтримці роботи Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків та розслідування воєнних злочинів, зокрема сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Back to top button