Події

В Офісі Генпрокурора обговорили шляхи взаємодії щодо протидії домашньому наси…

В Офісі Генпрокурора обговорили шляхи взаємодії щодо протидії домашньому насильству
 
???? Протидія домашньому і гендерно зумовленому насильству, забезпечення рівності прав чоловіків та жінок є одним з пріоритетів на шляху до членства в Європейський Союз. Заклик Стамбульської конвенція «Вільні від страху, вільні від насилля» має стати дійсністю для України.

????Про це заступник Генерального прокурора Вікторія Літвінова говорила під час робочої зустрічі із заступницею Міністра внутрішніх справ Катериною Павліченко та представниками Національної поліції України.
 
???? Повномасштабна війна, яка триває в країні, не зупиняє вчинення правопорушень, що були поширеними й раніше. Домашнє насильство є одним із тих явищ, яке у період війни  лише загострюється і при цьому залишається невидимим. Соціальна напруга, емоційне виснаження нерідко стає каталізатором насилля, від якого страждають, на жаль, і діти, – зазначила Вікторія Літвінова. 
 
???? Під час зустрічі наголосили на тому, що, попри війну, органи та установи повинні докласти максимальних зусиль аби факти домашнього насильства не замовчувалися, а постраждалі були видимі, зверталися по допомогу та отримували належний захист своїх прав.
 
???? В Офісі Генерального прокурора сфокусовано увагу на цьому напрямі і створено спеціалізований підрозділ, який буде опікуватися питаннями протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

ДЕТАЛІ

Back to top button