Події

В Офісі Генпрокурора обговорили реалізацію проєкту «Прокурор Громади» В Оф…

В Офісі Генпрокурора обговорили реалізацію проєкту «Прокурор Громади»

???? В Офісі Генпрокурора відбулася перша робоча зустріч щодо реалізації проєкту «Прокурор Громади», концепцію якого підписав Генеральний прокурор Андрій Костін.

???? У зустрічі взяли участь начальник Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексій Бонюк, національний юридичний експерт IDLO та один з авторів програми Роман Шпирка, а також представники громадських організацій.

???? Учасники обговорили низку питань, що стосуються основних аспектів імплементації програми, а також обмінялися думками щодо покращення запропонованого інструментарію.

???? Ті реформи, які впроваджуються в прокуратурі, спрямовані також на зміну сприйняття місця прокурора в житті громади та суспільства в цілому. Саме ця ініціатива, можливо, — саме та сполучна ланка, яка допоможе продовжити комплекс реформ, який був розпочатий ще до повномасштабного вторгнення, — заявив Олексій Бонюк.

???? Додаткового набору на посади прокурорів здійснюватись не буде. Участь у програмі візьмуть відібрані прокурори з окружних прокуратур. Для таких прокурорів плануються курси з підвищення компетенцій, зокрема у сфері комунікацій, лідерства в громадах та проєктного менеджменту. Своєю чергою, громадські організації зможуть взяти активну участь у розбудові програми в регіонах України.

???? Ключова складова програми — це партнерство між прокуратурою, іншими державними органами та представниками громадянського суспільства, які є важливими і які мають вплив у своїх громадах. Ця співпраця має велику кінцеву мету — зростання рівня безпеки для мешканців громад, — зазначив Роман Шпирка.

???? Представники громадських організацій висловили готовність посилити співпрацю у сфері реалізації програми. Також за підсумками зустрічі було сформовано перелік питань, які додатково будуть допрацьовані в рамках підготовки проєкту до реалізації.

Back to top button