Події

В Офісі Генпрокурора обговорили налагодження роботи правоохоронних органів т…

В Офісі Генпрокурора обговорили налагодження роботи правоохоронних органів та судових інстанцій, переміщених з тимчасово окупованих територій держави

????Заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца провів спільну нараду правоохоронних і судових органів. Обговорили стан діяльності в умовах зміни місця дислокації через тимчасову окупацію окремих територій України та роботу відомств після відновлення контролю над ними.

????Ігор Мустеца акцентував увагу присутніх на проблематиці у роботі правоохоронних та судових інституцій в умовах російської збройної агресії.

????Серед них – віддаленість територій від дислокації підрозділів правоохоронних органів, відсутність технічної можливості проводити судові засідання у режимі відеоконференції, надмірне навантаження на прокурорів та суддів тощо.

????Заступник Генпрокурора зазначив, що повномасштабне вторгнення рф в Україну, а як наслідок – знищення адмінбудівель поліції, органів прокуратури, судів призвело до втрати матеріалів кримінальних проваджень та здобутих слідством доказів.

???? На сьогодні у нас відсутня єдина практика розгляду клопотань прокурорів про відновлення внаслідок окупації окремих територій втрачених матеріалів кримінальних проваджень. Це питання потребує негайного вирішення, – констатував він.

????Також присутні обговорили забезпечення стороною обвинувачення подання речових доказів у судові засідання, завантаженість та неукомплектованість експертних установ та інші питання.

????За її результатами розробили спільні заходи для покращення роботи правоохоронних та судових органів.

Back to top button