Події

«United for Justice: Bucha – The Hague» – у річницю звільнення у Бучі на найвищому рівні обго…

«United for Justice: Bucha – The Hague» – у річницю звільнення у Бучі на найвищому рівні обговорили шляхи притягнення до відповідальності агресора

???? Київщина – перший регіон, який Сили оборони України звільнили від російського окупанта. Рік тому, в Бучі, ми вперше побачили справжнє звіряче обличчя режиму, який десятиріччями стверджував, ніби є цивілізованим. Хоча діяв прямо протилежно, нехтуючи всіма нормами міжнародного права,сказав Генпрокурор Андрій Костін, відкриваючи захід.

???? Буча – це лише одне з десятків імен українських трагедій. Одна з перших трагедій, про які дізнався світ. Кожен українець за рік і місяць вторгнення носить у собі свою Бучу, – зазначила дружина Президента Олена Зеленська під час свого виступу.

???? Відстежуючи почерк російських злочинців, ми бачимо, що вони діють не випадково. Це навмисна стратегія знищення України як держави і українців як нації. Відповідальність за ці злочини має нести як держава (рф), так і персонально ті, хто віддавав злочинні накази та виконував їх, хто підбурював ненависть і підживлював несправедливу війну, – заявив Андрій Костін.

▫️Особистими історіями пережитого поділилися свідки того, що відбулося в Бучі. Машина пані Катерини має 153 отвори від куль внаслідок розстрілу російськими військовими. Вона дивом залишилася живою та змогла поранена евакуюватися з трирічним сином. Пані Ірина зі сльозами розповіла, як у неї на очах вбили коханого чоловіка. Її будинок вигорів вщент.

▫️Бучанський храм у перші дні вторгнення обстріляли військові держави-агресора. Його настоятель отець Андрій розповів, як разом з вірянами виживали під час окупації, а також як спільними зусиллями збирали і ховали тіла розстріляних та закатованих мирних мешканців Бучі.

▫️Протягом року на Київщині побували численні друзі та партнери України з усього світу. Вони бачили на власні очі наслідки російських злочинів. Всі одностайні в тому, що ці жахіття не повинні повторитися в Україні і ніде в світі.

БІЛЬШЕ

Video is too big

Back to top button