Події

Українські та польські правоохоронці ліквідували діяльність потужного наркоу…

Українські та польські правоохоронці ліквідували діяльність потужного наркоугруповання, вилучили майже 350 кг психотропів

Українські та польські правоохоронці провели масштабну спецоперацію, в результаті якої ліквідували місця виробництва наркотичних засобів та психотропів. У нарколабораторіях на територіях України та Польщі виробляли метадон у кристалічній формі, синтетичні катинони – мефедрон і Альфа-ПВП.

У рамках міжнародної співпраці незаконну діяльність наркоугруповання викрили прокурори Офісу Генерального прокурора та оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими ГСУ Нацполіції, профільними територіальними підрозділами поліції в чотирьох регіонах України та спецпризначенцями у співпраці з Європолом та Департаментом боротьби з організованою наркозлочинністю Центрального бюро розслідувань поліції Польщі за силової підтримки Бюро антитерористичних операцій поліції «BOA».

У межах розслідування провели обшуки на 38 об’єктах, де виробляли або зберігали наркотичні речовини, прекурсори, хімічні речовини та обладнання для виробництва. Вилучили

▫️195 кг метадону в кристалічній формі, що за медичними оцінками дорівнює 4 мільйонам смертельних доз,

▫️153 кг Альфа-PVP,

▫️понад 430 л реакційних сумішей,

▫️2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних опіоїдів і катинонів.

Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 600 млн грн.

Українські правоохоронці повідомили про підозру пʼятьом особам у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × four =

Back to top button