Події

​​⚡ Україна готова до поглиблення співпраці з партнерами у сфері кіберзахисту – ф…

​​ Україна готова до поглиблення співпраці з партнерами у сфері кіберзахисту – фахівець Держспецзв’язку на конференції в межах Кримської платформи

Протидія ворожим військовим кіберопераціям вимагає якісної взаємодії та значного інтелектуального ресурсу, які необхідно примножувати. Україна здобула унікальний практичний досвід за дев’ять років війни і готова будувати більш щільну взаємодію з колегами з Чорноморського регіону, зокрема через участь у спільних науково-дослідних R&D та навчальних проєктах.

Про це йшлося під час експертної дискусії на Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської Платформи в Бухаресті, Румунія.

???? «Ми маємо поглиблювати нашу співпрацю. Я маю на увазі не лише обмін інформацією про події та певними знаннями, а й спільну роботу, участь у спільних науково-дослідних R&D та навчальних проєктах. Разом ми зможемо досягти якісніших результатів», – підкреслив Назар Тимошик, член Урядової команди реагування на компʼютерні надзвичайні події CERT-UA.

За його словами, ворожі розвідувальні кібер- та інформаційні операції триватимуть навіть після перемоги України, вони значно дешевші та ефективніші за традиційні способи отримання інформації. Тож питання захисту від кіберзагроз, питання кіберстійкості не зникне з порядку денного.

???? «Під час російського вторгнення російські хакери неодноразово намагалися вкрасти персональні дані громадян України, щоб використати їх для полювання на активних українців та колишніх військовослужбовців на окупованих територіях», – підкреслив Назар Тимошик.

Для прикладу, при атаках на Міністерство закордонних справ України російські хакери намагалися заволодіти листуванням українських дипломатів, їхніми планами, порядком денним їхнього спілкування та підготовкою контраргументів на переговори.

Back to top button