Події

У Києві підзахисний вимагав від адвоката повернути 30 тисяч доларів

Зловмисник у минулому користувався послугами правозахисника і вважав, що він не впорався зі своїм завданням: за скоєння розбійного нападу суд обрав підсудному, на його думку, занадто суворе покарання – 10 років позбавлення волі

До Оболонського управління поліції звернувся адвокат із приводу вимагання у нього грошей. Захисник зауважив, що до вимагання причетний чоловік, якого він захищав у 2011 році. Тоді  уродженець іншої держави напав на приватного підприємця, вдарив його гантелею у голову і забрав сумку із грошима. Згодом працівники карного розшуку затримали його за підозрою у вчиненні цього злочину, а слідство довело його причетність та направило обвинувальний висновок до суду. За вчинення розбійного нападу суд обрав чоловікові покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє 1NEWS.

«Провівши 6 років у в’язниці, колишній підзахисний нещодавно звільнився із місць позбавлення волі за так званим «законом Савченко» й прийшов до адвоката за моральною та матеріальною компенсацією. Чоловік вимагав повернути йому 30 тисяч доларів США, які, на йогу думку, правозахисник не заслужив», – повідомив начальник Оболонського управління поліції Михайло Ніконов.

Оперативники спільно зі слідчими, за процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури та із залученням бійців полку поліції спецпризначення №1 провели контроль за вчиненням злочину, а відтак під час передачі грошей в одному із ресторанів затримали колишнього ув’язненого, а також його 19-річного сина та 60-річного жителя столиці.

Джерело: Нацполіція

Back to top button