Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️«Звірства українських зеків» та «унітази з суджі»: нові фейки ru-пр…

#ЦПД_пояснює
 
⚡️«Звірства українських зеків» та «унітази з суджі»: нові фейки ru-пропаганди про події на курщині

 
Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події в курській області, які поширює ворожа пропаганда. 
 
ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:
 
▫️«Українські зеки». Для демонізації українських військ пропагандисти ворога вигадали фейк про «роту зеків», яка чинить звірства у курській області і не щадить нікого. Цей підрозділ буцімто отримав наказ розстрілювати всіх цивільних, включно з жінками, дітьми та літніми людьми.  
 
▫️«Викрадення цивільних».
Поширюються «свідчення очевидців» нібито про факти викрадення українськими військовими цивільних і вивезення їх через кордон. Україна не здійснює подібних порушень міжнародного гуманітарного права.
 
▫️«Газові атаки». ru-пропагандисти заявляють, ніби українські військові за допомогою дронів «розпилюють незрозумілий газ» у курській області. Водночас жодних доказів на підтвердження цих звинувачень немає. 
 
▫️«Крадені унітази». Пропагандисти ворога у своїх творчих потугах з дискредитації українських військових вирішили почерпнути натхнення з досвіду власних військових на окупованих територіях України та видали фейк про продаж крадених у суджі унітазів через українські сервіси з оголошеннями. 
 
▫️«Клейматор для росіян». Очевидно, тема про «таврування жителів курської області» добре зайшла росіянам, тому пропагандисти продукують все нові й нові історії про нібито знайдені серед речей українських військових клейматори з тризубом. 
 
▫️«Зерновози для евакуації». Ворог виправдовує атаку по зерновозах у Сумській області, вигадуючи фейки, ніби ці вантажівки використовували для евакуації українських військових з курської області. 
 
▫️«Мародерство». росіяни продовжують використовувати волонтерські звіти для генерації фейків. Відео, на яких військові дякують волонтерам за доставлене майно та смаколики, представляють так, ніби це наші військовослужбовці хизуються награбованим.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − three =

Back to top button