Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ ru-пропаганда активно висвітлює візит президента рф володимира …

#ЦПД_пояснює:

⚡️ ru-пропаганда активно висвітлює візит президента рф володимира путіна до Азербайджану, який очільник кремля здійснив на тлі проведення безпрецедентної операції українських військ у курській області росії.

▫️ Попри успіхи ЗСУ у курській області, путін вирішив не скасовувати візит до Баку. У такий спосіб російський диктатор намагається підтримувати ілюзію, нібито ситуація під контролем, а операція ЗСУ у курській області – не настільки велика проблема, щоб вносити зміни до графіку зовнішньополітичної діяльності.

▫️ Для москви Азербайджан є інструментом, завдяки якому їй вдається утримувати свою присутність на Кавказі на тлі тенденції до зменшення впливу рф у регіоні протягом останніх років. Підтримуючи зв’язки з Баку, кремль сподівається загальмувати цей процес.

❗️Окрім цього, в умовах міжнародної ізоляції путіну важливо продемонструвати внутрішній аудиторії наявність «дружніх» країн, які готові продовжувати співпрацю з рф. Важливим фактором є і те, що вибір країн для візитів суттєво обмежує ордер на арешт путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом через підозру у військовому злочині – незаконній депортації українських дітей. Азербайджан входить до переліку «безпечних» держав, які не підписали та не ратифікували Римський статут.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − six =

Back to top button