Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️«Розстріл дітей» та «крадені вікна»: нові фейки ru-пропаганди про п…

#ЦПД_пояснює:

⚡️«Розстріл дітей» та «крадені вікна»: нові фейки ru-пропаганди про події на курщині

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події у курській області, які поширює ворожа пропаганда.

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️ «Розстріляні діти». Ворожі пропагандисти з посиланням на одного з військовослужбовців оприлюднили вигадану історію про «розстріл трьох дітей» під час евакуації. Українські військові нібито спочатку показали цивільним шлях, куди їхати, а потім раптом розстріляли у спину дітей. Доказів, як завжди, жодних. 

▫️ «Іноземні найманці з грузинським акцентом».
Зрадник з Луганська та працівник мзс рф родіон мірошник дав пропагандистам інтерв’ю, в якому озвучив велику кількість дезінформаційних меседжів щодо подій у курській області. Зокрема, він розповів про «іноземних найманців, які говорять англійською мовою з грузинським акцентом».

▫️ «Наказ – цивільних у полон не брати». Публікуються нові вигадані історії про буцімто вбивства мирних жителів на курщині. Пропагандисти розповідають, нібито українські військові палять будинки, щоб «викурити» з них людей, а потім розстрілюють їх «як у тирі», бо виконують наказ «цивільних у полон не брати». Все це – вигадки роспропаганди для дискредитації українських військових, насправді ж Україна суворо дотримується міжнародного гуманітарного права.

▫️ «Мародерство». Ворожа пропаганда продовжує звинувачувати українських військових у мародерстві, намагаючись створити для них в очах російського населення образ «варварів, які дорвалися до цивілізації». Як «доказ» росіяни демонструють фото кузова вантажівки з нібито награбованим та розповідають, що українці буцімто крадуть все підряд, навіть вікна знімають. Однак на оприлюдненій світлині всього цього немає – там зображені ємності з пальним і водою та інші речі, необхідні для ведення бойових дій. Подібні заяви виглядають особливо недолуго на тлі великої кількості доказів мародерства росіян на українських окупованих територій, коли росіяни виносили з осель українців навіть унітази та холодильники.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 1 =

Back to top button