Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️Попри неодноразові погрози Ірану та «Хезболли» завдати удару п…

#ЦПД_пояснює:
 
⚡️Попри неодноразові погрози Ірану та «Хезболли» завдати удару по території Ізраїлю у відповідь на вбивство голови Політбюро ХАМАСу Ханії і численні повідомлення в західних медіа з імовірними датами ракетної атаки, цього досі не сталося.

 
▫️Найімовірніше, причиною цього є або вагання через страх перед ізраїльським ударом у відповідь, або тривалий процес підготовки до атаки – координація планів між Іраном та його союзниками в регіоні, визначення цілей тощо.
 
▫️Водночас лідер «Хезболли» Хасан Насралла заявив, що стан непевності та довгий період очікування – це і є «частина покарання» для Ізраїлю, що може свідчити про його обережну позицію.
 
❗️Останнім часом в арабських медіа з’являються повідомлення про виникнення певних розбіжностей між керівництвом Ірану та його союзниками й маріонетками в регіоні («Хезболлою», ХАМАС, єменськими хуситами, проіранськими іракськими угрупованнями тощо) щодо характеру можливої атаки на Ізраїль. Схоже, Іран закликає до обережнішої відповіді Тель-Авіву, що обурює багатьох союзників після нещодавнього вбивства кількох їхніх високопосадовців.

???? TG  FB  INST  YT  TW  TT  WA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =

Back to top button