Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️«Польські найманці» та «зупинення наступу ЗСУ»: нова хвиля фейк…

#ЦПД_пояснює:

⚡️«Польські найманці» та «зупинення наступу ЗСУ»: нова хвиля фейків ru-пропаганди про події в курській області

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події у курській області, які поширює ворожа пропаганда.

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️ «Польські найманці». Ворожі пропагандисти продовжують поширювати брехню про нібито участь «іноземних найманців» у курській операції України, але особливу увагу протягом дня було приділено полякам. Цивільні буцімто розповідають, як вони тікали від «озвірілих польських найманців».

▫️ «Розстріли цивільних». Тривають спроби роспропаганди дискредитувати українських військових, звинувативши їх у жорстокості та вбивствах цивільних. З’являється велика кількість повідомлень з посиланнями на «жителів курської області, які вижили», про нібито масові розстріли та дронові атаки на мирних жителів.

▫️ «Паніка з-поміж бійців ЗСУ». Поширюється аудіо нібито радіоперехоплення, на якому «учасник курської операції» патетичним тоном розповідає своєму офіцерові, що бійці його підрозділу виснажені та у паніці, і проситься у тил.

▫️ «Великі втрати ЗСУ та переповнені морги у Сумах». Поки українські військові продовжують просування у курській області, ru-пропаганда малює астрономічні цифри їхніх втрат. Також тиражується фейк про буцімто переповнені морги у Сумах та наміри військового командування знищувати тіла у мобільних крематоріях.

▫️ «Участь іноземних спецслужб». Щоб фейки здавалися більш правдоподібними, до звинувачень у причетності іноземних спецслужб до курської операції долучилася російська служба зовнішньої розвідки. Там заявили, що операція планувалася з допомогою спецслужб США, Британії та Польщі.

▫️ «Зупинення наступу ЗСУ». Командир кадировського спецназу «ахмат» апті алаудінов вчергове «зупинив наступ українських військових», однак операція у курській області триває, а ЗСУ продовжують здобувати нові результати.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + thirteen =

Back to top button