Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️ «Клеймо з тризубом» та «антикваріат з курської області»: нова хви…

#ЦПД_пояснює:

⚡️ «Клеймо з тризубом» та «антикваріат з курської області»:  нова хвиля фейків ru-пропаганди про події на курщині

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події у курській області, які поширює ворожа пропаганда.

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️ «Клеймо для росіян». Ворожі пропагандисти поширюють фейк, ніби на покинутому опорному пункті українських військових з-поміж речей знайдено клеймо з тризубом. росіяни заявляють, що українські військові буцімто планували таврувати цивільне населення.

▫️ «Підручники з курською областю у складі України». роспропагандисти показують українську книгу про Слобожанщину, видану у 2016 році, де прикордонні райони росії позначені на карті як частина Слобідської України. У такий спосіб росіяни намагаються переконати свою аудиторію, буцімто Україна протягом багатьох років зазіхала на цю територію. Однак належність прикордонних територій сучасної рф Слобідській Україні, яка була адміністративною одиницею у російській імперії, – просто історичний факт.

▫️ «Продаж награбованого в курській області у Європі».
росіяни вирішили піти далі у  фейках про «викрадення українськими військовими предметів мистецтва». Тепер вони розповідають, ніби речі з курської області почали з’являтися на антикварних ринках Європи.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 18 =

Back to top button