Події

???? #ЦПД_оперативно: ❌ російські TG-канали масово поширюють відеозапис, на якому…

Forwarded From ЦЕНТР ПРОТИДІЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ

#ЦПД_оперативно:

російські TG-канали масово поширюють відеозапис, на якому невідома особа в одязі, схожому на уніформу співробітників Національної поліції України, наносить штучну кров на буцімто лікаря дитячої лікарні «Охматдит» начебто після російського ракетного удару.

◽️ За словами пропагандистів, наслідки ракетного удару по дитячому медзакладу «зрежисував режим Зеленського».

Верифікувавши інформацію у Національній поліції України, Центр повідомляє, що це відео – сценічна робота російських пропагандистів.

◽️ 1. Форма та взуття акторів повністю нові й чисті (у поліцейських, які працювали на місці, форма запилена).

◽️ 2. На відео у буцімто поліцейського відсутня поясна система (зброя, кобура, рація, аптечка тощо) та кавер (чохол для шолому). Також розміщення шеврона з символікою Нацполіції порушує правила носіння однострою.

◽️ 3. Протягом тривалого часу поліцейські не забезпечуються берцями, правоохоронці мають спеціальні кросівки.

◽️ 4. Волосся «лікаря» на відео ru-пропагандистів за всіма візуальними ознаками нагадує перуку.

◽️ 5. Матеріали лікарського одягу в реальності та на відео абсолютно різні. Крім того, на формі справжнього лікаря є горизонтальний шов на спині. На формі російського актора – шов відсутній.

‼️ З метою виправдання та відбілювання репутації російських терористів, ru-пропаганда вдається до поширення абсурдних і безглуздих відеофейків, які приречені на провал.

ℹ️ Раніше Центр вже спростовував фейк американського блогера Джексона Хінкла про те, що нібито український уряд вставив фальшиві дитячі іграшки у зображення зруйнованої лікарні в Києві.

???? TG FB INST YT TW TT WA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 20 =

Back to top button