Події

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду в Північній Кореї. Ще однією ос…

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду в Північній Кореї. Ще однією особою, яка має велике значення для поширення пропаганди та впливу КНДР у світі, є Алехандро Као де Бенос – президент Корейської асоціації дружби (KFA), дипломат та IT-фахівець. 

Алехандро Као де Бенос народився та виріс в Іспанії. Попри його аристократичне походження, в юності захопився ідеями комунізму. Вперше відвідав Пхеньян 1994 року, а вже у 2000-му заснував Корейську асоціацію дружби, яка займається просуванням «культурних зв’язків» з КНДР, зараз до її складу входять представники десятків країн світу. 

KFA організовує туристичні поїздки в КНДР, а також збирає пожертви, які, ймовірно, стали важливим джерелом фінансування уряду Північної Кореї після запровадження санкцій. 

Као де Бенос має дипломатичний статус та є єдиним у світі лобістом бізнесу в КНДР. Він активно дає коментарі для медіа, у яких захищає режим КНДР і пропагує його політику. 

У 2022 році США видали ордер на арешт Алехандро Као де Бенос через його участь в організації конференцій з криптовалют для Північної Кореї. Його звинувачують у допомозі Пхеньяну обходити міжнародні санкції завдяки блокчейн-технологіям. 

▶️ Ознайомитися з повним аналітичним звітом «Пропаганда Північної Кореї: Інформаційні стратегії та міжнародні наративи» можна за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-propaganda-pivnichnoyi-koreyi-informaczijni-strategiyi-ta-mizhnarodni-naratyvy/

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =

Back to top button