Події

Так званому «губернатору» Херсонщини повідомлено ще одну підозру – у викраденн…

Так званому «губернатору» Херсонщини повідомлено ще одну підозру – у викраденні майже 3 тисяч тонн українського зерна

????За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому депутату Херсонської міськради заочно повідомлено про підозру у віддані наказу на вчинення порушень законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний у 2022 році став так званим «губернатором» Херсонщини. Як керівник вищого рангу на окупованій території, він здійснював тиск на представників місцевого бізнесу та сприяв захопленню й пограбуванню підприємств.

????Восени 2022 року він розпорядився створити тимчасову адміністрацію на захопленому ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів» — підприємстві, яке займалося зберіганням, доробкою, відвантаженням зернової продукції на морський, автомобільний та залізничний транспорт. У його сховищах зберігалося понад 30 тисяч тонн зернових і технічних культур, що належали різним суб’єктам господарювання.

????Реалізуючи інтереси військово-політичного керівництва рф щодо привласнення майнових активів фізичних та юридичних осіб України, «губернатор» віддав наказ вивезти зерно із Херсона.

????Як наслідок, ворог встиг вивезти трьома баржами з окупованого обласного центру на підконтрольні території рф врожай ячменю 2021 року, вагою понад 2,8 тисяч тонн і вартістю майже 15 млн грн.

????Досудове розслідування – ГУНП в Херсонській області, оперативний супровід – УКР ГУНП в області.

????Нагадаємо, раніше «губернатора» визнано винним у державній зраді, колабораціонізмі і запереченні збройної агресії рф проти України та засуджено до 15 років тюрми з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − 5 =

Back to top button