Події

Ситуація на Донбасі – ОБСЄ зафіксувала 251 порушення перемир’я – 1News


Фото з відкритих джерел

Найбільше їх було зафіксовано у Луганській області

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі протягом 9 лютого зафіксувала на Донбасі 251 порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це йшлося у щоденному звіті місії.

Як зазначається, у Донецькій області СММ виявила 27 порушень “режиму тиші” та 11 вибухів. А у Луганській області – 224 порушення, зокрема 23 вибухи.

При цьому, поблизу непідконтрольного урядові Луганська стріляли зі стрілецької зброї, за оцінкою, у напрямку БПЛА СММ малого радіуса дії.

“Місія продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського, зафіксувавши порушення режиму припинення вогню в межах ділянки розведення в районі Золотого”, – йдеться в повідомленні.

Також спостерігачі бачили, як автоколона міжнародної організації перетинала лінію зіткнення поблизу Щастя до непідконтрольних урядові районів.

Водночас, свободу пересування СММ і далі обмежували. БПЛА Місії знову зазнавали впливу перешкод сигналу GPS.

1News за темою: Кулеба про позицію ОБСЄ: Не можна залишатися постійно пасивно-нейтральною у питанні Україна – РФ

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ України звернувся до чинного очільника ОБСЄ Збіґнєва Рау з проханням підготувати звіт про видачу російських паспортів жителям тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.


Джерело

Back to top button