Події

Загострення на Донбасі – Противник веде обстріли по населених пунктах – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Поранення отримали цивільні та українській військовий

На Донбасі станом на 11 годину 17 лютого зафіксували 29 порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

Зазначається, що противник 27 разів застосував заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Спершу НЗФ обстріляли Станицю Луганську з важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм. Противник випустив 32 снаряди. Троє працівників дитячого садочку, який потрапив під обстріл, отримали контузії.

1News за темою: Обстріл дитсадка в Станиці Луганській: МЗС закликало партнерів негайно відреагувати

По околицях Новотошківського противник тричі відкривав вогонь із артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.

Водночас поблизу Водяного незаконні збройні формування обстрілювали позиції українських захисників з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та автоматичних станкових гранатометів.

У напрямку Трудівського ворог вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, а в бік Старогнатівки – з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Старий Айдар та Марʼїнка також потрапили під остріл з мінометів калібру 120 мм.

1News за темою: Загроза нового вторгнення Росії: У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

Крім того, Південне, Майорськ, Лобачеве, Новоселівка Друга, Луганське, Світлодарськ, Троїцьке, Попасна, Зайцеве, Невельське, Шуми, Новозванівка, Травневе, Авдіївка, Піски обстрілювалися з мінометів різного калібру.

Унаслідок дій НЗФ один український захисник дістав поранення, його госпіталізували у стані середньої важкості. Також поранення отримали двоє цивільних людей.

Пресслужба обʼєднаної територіальної громади міста Щастя в Facebook також повідомила про артобстріл населених пунктів Лобачеве та Старий Айдар. У звʼязку з цим місцевих жителів закликали не виходити на вулицю, залишатися вдома або біля укриттів.

1News за темою: Росія приховано завезла на Донбас танки, бронемашини і безпілотники, – розвідка

Раніше повідомлялося, що сьогодні вранці, 17 лютого, незаконні збройні формування здійснили артилерійсько-мінометний удар по Станиці Луганській. Противник пробив стіну у дитячому садку.

Крім того, противник обстріляв залізничну станцію Кіндрашівська-Нова, що на Луганщині. У результаті обстрілу було пошкоджено саму станцію та локомотивне депо. 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button