Події

Судитимуть російського військового, який чинив сексуальне насильство щодо мир…

Судитимуть російського військового, який чинив сексуальне насильство щодо мирної жительки Ізюмщини

????Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно військового зс рф за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

????Обвинувачений – командир розрахунку ГРВ 1-ого стрілецького батальйону 202-го стрілецького полку мобілізаційного резерву 4-ої окремої мотострілкової бригади 2-го армійського корпусу 8-ої загально-військової армії південного військового округу зс рф з позивним «Бублік».

????Слідство встановило, що наприкінці серпня 2022 року в одному з окупованих населених пунктів Ізюмського району російський солдат зупинив автомобіль з подружжям. Він запропонував чоловіку та жінці придбати у нього пальне, розуміючи, що внаслідок окупації місцеве населення має проблеми з постачанням необхідних товарів.

????Подружжя приїхало за місцем проживання російського військового за пальним, проте поїхати додому він їм не дозволив.

????Обвинувачений разом з представниками НЗФ «ЛНР» змусили подружжя піти до підвалу, погрожуючи вогнепальною зброєю. 

????Ідучи позаду, російський військовий наніс удар прикладом автомата по тильній частині голови чоловіка, він втратив свідомість та впав біля підвалу.

????Скориставшись моментом, коли російський військовий відволікся, жінка побігла в сторону воріт та намагалася сховатися за автомобілем. Проте обвинувачений помітив її, схопив за волосся та потягнув по землі до будинку. 

????Спочатку він наказав жінці роздягнутись, зняв з себе одяг та почав чинити сексуальне насильство щодо неї. Потерпіла просила окупанта припинити чіпати її. Військовий розлютився та сказав, що якщо вона чинитиме опір, розстріляє її чоловіка. 

????У цей час чоловік потерпілої прийшов до тями та пішов шукати дружину. Він зайшов до будинку та завадив російському військовому довести спробу зґвалтування до завершення.

????Після деокупації подружжя звернулось до правоохоронних органів.

????Обвинувачений перебуває у розшуку. Його судитимуть заочно.

????Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button