Події

Справи Майдану: Судитимуть «беркутівців», які здійснили перші постріли по міти…

Справи Майдану: Судитимуть «беркутівців», які здійснили перші постріли по мітингувальниках 20 лютого 2014 року в Києві

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира роти спецпідрозділу «Беркут» УМВС України в місті Севастополі та двох міліціонерів цього підрозділу у справі щодо масових вбивств активістів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в м. Києві.

➡️Їм інкриміновано

Слідство встановило, що командир роти спецпідрозділу «Беркут» та його підлеглі 20 лютого 2014 року близько 9:00 ранку перебували на вулиці Інститутській в Києві в районі пішохідного мосту. Діючи погоджено з правоохоронцями з інших підрозділів, зокрема спецроти Київського «Беркуту», вони незаконно застосували до учасників акцій протесту вогнепальну зброю – помпові рушниці Форт-500, споряджені патронами зі свинцевою картеччю. Внаслідок цього загинуло троє мітингувальників, а ще троє отримали вогнепальні поранення різного ступеню тяжкості.

Ці злочини передували подальшим масовим умисним вбивствам та пораненням учасників акцій протесту, вчиненим міліціонерами спецпідрозділів Київського «Беркуту» – так званою «чорною ротою» та внутрішніх військ МВС України із застосуванням нарізної табельної автоматичної та снайперської вогнепальної зброї.

Після цих подій обвинувачені повернулися до міста Севастополя, де згодом перейшли на бік російської федерації та сприяли анексії півострова.

????Нагадаємо, що загалом 20 лютого 2014 року в центральній частині міста 2 Києва було вбито 48 протестувальників, ще понад 90 отримали вогнепальні поранення. За ці злочини до кримінальної відповідальності притягнуто 38 осіб, у тому числі 4 високопосадовців та 34 правоохоронців, обвинувальні акти щодо яких передано до суду. З них 4 співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут» засуджено, щодо інших тривають судові процеси.

Спеціальне досудове розслідування – ДБР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + 1 =

Back to top button