Події

⚡️Сьогодні, в 72-й день народження володимира путіна, культ його особи в рф досяг…

⚡️Сьогодні, в 72-й день народження володимира путіна, культ його особи в рф досягнув апогею.

▫️Найпопулярніші меседжі пропаганди, присвячені персоні російського диктатора цьогоріч: «путін – найвпливовіший лідер світу в ХХІ столітті» та «путін отримав владу в росії внаслідок божого промислу».

Також активно тиражуються стандартні наративи культу особи путіна, на кшталт «збирання ісконно русскіх земель» та «піднімання росії з колін».

Для публічних привітань вождя в примусовому порядку використовують бюджетників, студентів, учасників так званої «сво» тощо.

▫️Крім того, фіксується активне поширення культу особи путіна на тимчасово-окуповані території України. Тут головний наратив – подяка російському лідеру від нібито населення ТОТ за «повернення на батьківщину».

❗️Культ особи путіна є однією з головних частин російської пропаганди. Обожествляючи та восхваляючи свого диктатора, пропагандисти намагається консолідувати російське суспільство навколо нього, прищепити росіянам зневагу до демократичних інституцій та інших народів, виправдати війну в Україні «особливою місією путіна та росії». Сакралізація путіна – необхідний елемент пропаганди для утвердження його одноосібної та незмінної персональної влади.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + 16 =

Back to top button