Події

Щодо відмови в екстрадиції колишнього народного депутата, який перебуває на те…

Щодо відмови в екстрадиції колишнього народного депутата, який перебуває на території Франції

????За інформацією французької сторони, суд касаційної інстанції залишив в силі рішення Апеляційного суду м. Шамбері про відмову у задоволенні запиту про видачу Україні колишнього народного депутата, який перебуває на території Французької Республіки.

????Рішення Апеляційного суду м. Шамбері було обґрунтовано тим, що Україна, перебуваючи у стані війни, була змушена відступити від виконання обов’язків за міжнародними договорами, у тому числі в частині права на справедливий судовий розгляд та права на захист, і не може, на думку суду, гарантувати, що особа постане перед судом, який забезпечує основні процесуальні гарантії та право на захист, яких дотримується Французька Республіка.

????Водночас щодо цієї особи детективами НАБУ за процесуального керівництва САП здійснюється ще одне розслідування — за підозрою у наданні неправомірної вигоди Голові та суддям Верховного Суду України (ч. 4 ст. 369 ККУ). 28 липня 2023 року французька сторона вручила фігуранту повідомлення про підозру у цьому провадженні.

????Українські слідчі та прокурори продовжують взаємодіяти із компетентними органами Франції в рамках міжнародно-правового співробітництва.

????Нагадаємо, за запитом Офісу Генерального прокурора 27 грудня 2022 року на території Французької Республіки затримали відомого бізнесмена та колишнього народного депутата України. Офіс Генпрокурора спільно із Державним бюро розслідувань невідкладно направив запит про екстрадицію цієї особи в Україну та надав французьким колегам усі необхідні документи для видачі підозрюваного українській стороні.

Back to top button