Події

Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для підозрюва…

Шевченківський районний суд міста Києва змінив запобіжний захід для підозрюваного у кримінальному провадженні стосовно ухилення від сплати податків колишнім менеджментом «Укртатнафти». Раніше було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави майже у 200 млн грн, але гроші не були внесені. Тому суд змінив запобіжний захід на тримання під вартою на один місяць.

Як повідомлялося, у рамках слідчих дій БЕБ спільно з СБУ провела низку обшуків. В рамках кримінальних проваджень документуються 8 епізодів злочинної діяльності. Серед них виведення нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробних заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості активів.

У листопаді 2022 року «Укрнафта» та «Укртатнафта» були передані до державної власності. Співробітники СБУ та БЕБ здійснюють досудове розслідування махінацій на нафтових підприємствах за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Back to top button