Події

Розікрали 4 млн грн на оцінці землі – до 7 років ув’язнення засуджено екскерівни…

Розікрали 4 млн грн на оцінці землі – до 7 років ув’язнення засуджено екскерівника РДА та двох його спільників

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дніпропетровської обласної прокуратури Вищий антикорупційний суд визнав винними колишнього виконувача обов’язків голови Нікопольської РДА та двох його спільників у розтраті та привласненні чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Їм призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що у 2019 році посадовець, діючи у складі організованої групи разом з приватним підприємцем та інженером, розробив злочинну схему розтрати бюджетних коштів.

Засуджений уклав з підприємцем ряд договорів щодо надання послуг з грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення на загальну суму понад 4 млн грн.

Він підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості, а роботи не були виконані. На підставі цього на рахунок підрядників було перераховано кошти.

Під час судового розгляду підсудні заперечували свою вину. Однак на підставі зібраних доказів прокурори довели її повністю.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 4 =

Back to top button