Події

Росіяни перетворили Авдіївку на місто-привид – поліцейський із Донеччини Іван …

Росіяни перетворили Авдіївку на місто-привид – поліцейський із Донеччини Іван Гак

Іван Гак у складі добровольчого батальйону боронив країну у 2014 році. Уже понад сім років він несе службу у прифронтовій Авдіївці. Під обстрілами він рятує людей, допомагає місцевим евакуюватися, документує воєнні злочини військових рф.

Для тих, хто залишився у понівеченому війною місті, організував гуманітарний штаб. Тут пробурили свердловину, поставили камін та пічку. Є генератор і Starlink: люди приходять зарядити мобільні телефони і поспілкуватися з рідними по відеозв’язку. Він – єдиний поліцейський, який перебуває в місті в режимі 24/7.

???? «Населений пункт знаходиться на лінії вогню, тут обстріли ніколи не припиняються, буває, що по 14 ракет прилітає, і це лише на одне маленьке містечко. Будинки складаються, немов іграшкові. Тільки чуєш, що починає шипіти, все – одразу потрібно ховатися».

Поліцейському нерідко доводиться рятувати людей під шквальними обстрілами:

???? «У багатоповерхівку, що стоїть поряд із відділом поліції, прилетіла ракета. Я знав, що там проживають двоє пенсіонерів, одні на весь під’їзд. Кинувся до розтрощеного будинку. Літні люди дивом вижили».

???? Більше про Нашого Героя з Авдіївки

Back to top button