Події

Рік тому на базі Євроюсту розпочав роботу Міжнародний центр з переслідуванн…

????Рік тому на базі Євроюсту розпочав роботу Міжнародний центр з переслідування за злочин агресії (ICPA) — унікальна координаційна платформа, спрямована на підтримку національних розслідувань злочину агресії проти України.

????З моменту початку роботи в липні 2023 року ICPA досяг значного прогресу в побудові спільної слідчої та прокурорської стратегії для справ щодо злочину агресії. Учасники ICPA зібрали необхідні докази, а також скоординували та посилили поточні слідчі дії на національному рівні.

????Учасники Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії (ICPA) виконують історичне завдання — формують ґрунтовну доказову базу та готують комплекс матеріалів для переслідування за найтяжчий міжнародний злочин — агресію. Ця робота є унікальною та безпрецедентною. Тож їхня мета — зібрати й проаналізувати докази з максимально можливою якістю, аби не могло бути жодних сумнівів щодо правомірності роботи майбутнього трибуналу. Ми щиро вдячні Євроюсту за надання бази для роботи ICPA, Литві, Латвії, Естонії, Польщі та Румунії за їхній внесок у цю роботу, а також Сполученим Штатам та Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду, — зазначив Генпрокурор Андрій Костін.

????ICPA складається з учасників з України, Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Румунії. Крім того, Сполучені Штати призначили спеціального прокурора зі злочину агресії для підтримки діяльності ICPA, а Офіс прокурора МКС призначив представників для участі в ICPA.

➡️БІЛЬШЕ

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + fifteen =

Back to top button