Події

​​⚡️Привласнив 121 млн грн державних коштів на ремонті доріг: на Київщині директор…

​​⚡️Привласнив 121 млн грн державних коштів на ремонті доріг: на Київщині директору компанії повідомлено підозру

За розтрату коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 6 млн грн застави.

????Викрили механізм заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт автомобільних доріг державного значення, оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві спільно зі слідчими слідчого управління столичної поліції.

????У межах розслідування правоохоронці встановили, що упродовж 2019-2020 років фігурант вносив у документи неправдиві відомості щодо обсягів та якості виконаних підрядних робіт. За такою схемою зловмисник привласнив 121 млн грн державних коштів.

❗️На підставі отриманих доказів поліцейські під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури повідомили про підозру директору компаній в галузі будівництва доріг. Йому інкримінують розтрату коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Back to top button