Події

Прикордонника з Волині засуджено до 15 років позбавлення волі за держзраду За п…

Прикордонника з Волині засуджено до 15 років позбавлення волі за держзраду

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону старшого сержанта прикордонної служби визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вироком суду йому призначено 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено військового звання та права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування на три роки.

Прокурор у суді довів, що засуджений за допомогою месенджера надав співробітнику фсб рф зібрані ним конфіденційні відомості про колег і керівництво прикордонного загону. Він вказав їх прізвища, посади, позивні, телефонні номери та інші дані.

Крім цього, він «злив» службову інформацію, яка містить державну таємницю. Прикордонник передав представнику спецслужби держави-агресора дані про озброєння, транспорт, склад прикордонних нарядів і маршрути їх руху, технічні засоби охорони кордону, розташування камер спостереження, геолокацію території та об’єктів, які на ній розташовані.

Таким чином в умовах воєнного стану засуджений допомагав ворогу здійснював підривну діяльність на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості і обороноздатності України.

У судовому засіданні засуджений визнав свою провину.

Наразі він перебуває під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve + seventeen =

Back to top button