Події

? Провів онлайн-зустріч із Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Докла…

Провів онлайн-зустріч із Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Докладно розповів про ситуацію на фронті та ризики її ескалації, а також про ключові потреби України з посилення сил оборони.

Розраховуємо, що за головування Швеції в Раді ЄС ми зможемо почати переговори про вступ України до Європейського Союзу. Це потужний мотиватор для нашої армії та спільне бажання нашого суспільства. Ми віримо, що це буде потужним стимулом для єдності всередині ЄС.

Вдячний за гуманітарну допомогу та запрошую Ульфа Крістерссона продовжити діалог за всіма напрямами під час особистої зустрічі в Києві.
____

Online meeting with Prime Minister of Sweden Ulf Kristersson. I spoke in detail about the situation at the frontline and the risks of its escalation, as well as the key needs of Ukraine to strengthen the defense forces.

We expect that under Sweden’s Presidency of the Council of the EU we will be able to start negotiations on the accession of Ukraine. This is a powerful motivator for our army and a common desire of our society. We believe that it will be a strong incentive for unity within the EU.

I am grateful for the humanitarian assistance and invite Ulf Kristersson to continue the dialogue on all areas during a personal meeting in Kyiv.

Back to top button