Події

Провадив підприємницьку діяльність у взаємодії з окупантами, продаючи пальне, …

Провадив підприємницьку діяльність у взаємодії з окупантами, продаючи пальне, – на Харківщині викрито депутата

????Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив про підозру депутату Шевченківської селищної ради Харківської області VIII скликання за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

????За даними слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний займався підприємницькою діяльністю у сфері лісопильного виробництва. Після окупації смт Шевченкове він налагодив дружні відносини з представниками держави-агресора і став вести бізнес у взаємодії із загарбниками.

????Від окупантів підозрюваний отримав так званий «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения» зі специфікацією «розничная торговля горючим».

????Чоловік реалізовував пальне на автозаправних станціях в м. Куп’янськ та смт Шевченкове. За можливість вести підприємницьку діяльність він щомісячно сплачував 50 тис російських рублів окупаційній владі.

????За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Викриття та документування протиправної діяльності проводилось Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області спільно з поліцією за оперативного супроводу СБУ.

Back to top button