Україна

Саміт ЄС: Кулеба заявив про “сигнал” від Угорщини


Саміт ЄС: Кулеба заявив про сигнал від Угорщини

Загроза того, що Угорщина в принципі виступає проти членства України в ЄС повністю знята, стверджує міністр.

Україна отримала перший сигнал з Угорщини, який свідчить про “вікно можливостей” для нашої країни на саміті ЄС 14-15 грудня. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону у вівторк, 12 грудня.

За його словами, немає жодної країни, яка не хоче бачити Україну у складі Євросоюзу. Та ж Угорщина хоче більш повільний процес, щоб ретельно вивчати наслідки вступу.

“Але вчора, за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто, однозначно загрози того, що Угорщина в принципі виступає проти членства України в ЄС повністю знята. Він підтвердив, що питання зовсім не в цьому”, – сказав Кулеба.

Він підкреслив, що не може бути відвертим та прямолінійним у цьому питанні, тому що “ставки надзвичайно високі”.

“Але сьогодні ми отримали перший непублічний та неофіційний сигнал з Угорщини, який свідчить про “вікно можливостей”. Ось так я вам скажу”, – очільник МЗС.

Раніше Кулеба заявив, що можлива відмова Євросоюзу почати переговори з Україною через позицію Угорщини матиме “катастрофічні наслідки”, але не зупинить процесу розширення ЄС – наша країна все одно буде членом блоку.

Сіярто збрехав про кількість біженців з України в Угорщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button