Події

Прокурори передали до АРМА активи банку на майже 1 млрд грн За клопотаннями про…

Прокурори передали до АРМА активи банку на майже 1 млрд грн

За клопотаннями прокурорів Офісу Генерального прокурора арештовано і передано до АРМА 39 об’єктів нерухомого майна одного з банків, які було протиправно відчужено.

Серед них:
▫️8 об’єктів нерухомого майна, які переоформлено на третіх осіб шляхом використання підроблених документів нібито для отримання фінансового інструменту у статутний капітал банку;
▫️31 об’єкт, куплений шістьма юридичними особами за кошти, які протиправно надано банком у вигляді кредитів, що наразі не повернуто.

Орієнтовна вартість цих активів становить майже 1 млрд грн.

В рамках кримінального провадження досліджуються обставини зловживання службовими особами банку своїм службовим становищем. За даними слідства, вони спільно зі службовими особами юридичних осіб, пов’язаних з цим банком, а також представниками компаній-нерезидентів, які мають відношення до російського бізнесу та капіталу, вчиняють дії направлені на заволодіння майном установи.

Також у цьому кримінальному провадженні перевіряються обставини ймовірного фінансування вказаними компаніями-нерезидентами дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, шляхом сплати податків до бюджету країни-агресора.

До цих компаній-нерезидентів у 2023 році на підставі Указу Президента України та Рішення РНБО України застосовано санкції.

Досудове розслідування – ГСУ ДБР, оперативний супровід – ТУ ДБР у місті Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + one =

Back to top button