Події

Прокурори на захисті державних інтересів: Збереження земель водного фонду н…

Прокурори на захисті державних інтересів: Збереження земель водного фонду на Львівщині

????Коментують: начальник управління представництва інтересів держави в суді Львівської обласної прокуратури Анастасія Нестеренко, прокурор відділу представництва інтересів держави з питань земельних відносин обласної прокуратури Софія Максимовська, начальник Кам’янка-Бузького відділу Жовківської окружної прокуратури Юрій Клак.

????Органи прокуратури проводять системну роботу, спрямовану на охорону і збереження земель водного фонду, недопущення їх знищення, незаконної зміни цільового призначення, а також вибуття із власності держави.

⚖️У 2024 році прокурори Львівщини заявили 18 позовів щодо повернення у власність держави 740 га земель водного фонду. Вже 7 з них задоволено та постановлено рішення суду про повернення 350 га державі.

????Також прокурори виявляють факти продажу у власність земель водного фонду, як земель інших категорій та непоодинокі випадки використання таких земель без укладення договорів оренди і сплати коштів за користування ними.

????Суд задовольнив позов обласної прокуратури до підприємства про повернення земельної ділянки водного фонду з розташованим на ній водосховищем площею понад 70 га.

????Встановлено, що підприємство користувалось ділянкою і водосховищем для здійснення господарської діяльності та отримання прибутку, за відсутності документів та, не сплачуючи платежі до бюджету.

????Не менша увага приділяється законності використання прибережних захисних смуг та дотриманню режимів господарської діяльності на таких земельних ділянках.

????Прокуратурою заявлено 3 позови про усунення перешкод в користуванні і розпорядженні землями водного фонду площею понад 36 га. Наразі усі позови задоволено судом, вживаються заходи до їх реального виконання.

Video is too big

Back to top button