Події

Прокурори на захисті державних інтересів: У судовому порядку повернуто у дер…

Прокурори на захисті державних інтересів: У судовому порядку повернуто у держвласність майже тисячу гектарів земель оборони на Волині

???? Коментують: заступник керівника Волинської обласної прокуратури Олександр Бабенков, начальник відділу представництва інтересів держави в суді обласної прокуратури Тарас Смалюк, начальник пресслужби Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, перший заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко.

????Прокурори проводять системну роботу з виконання представницьких повноважень щодо захисту права держави на землі оборони, що в умовах протистояння збройній агресії рф набуває особливої важливості.

????У межах своїх конституційних функцій прокуратура фіксує непоодинокі факти протиправної вибуття з державної власності земельних ділянок, що розташовані у прикордонній смузі та належать до земель оборони.

????Ці землі в прикордонних регіонах країни перебувають під особливою увагою прокурорів. Важливо відзначити результати роботи на цьому напрямі Волинської обласної прокуратури.

????Прокурори встановили, що у 2013 році за ініціативою ГУ Держгеокадастру Волині проведено інвентаризацію сільгоспземель державної власності за межами населених пунктів. Окремі із зареєстрованих у Держземкадастрі ділянок розташовані на березі р. Західний Буг у безпосередній близькості до держкордону. У такий спосіб незаконно змінили цільове призначення земель – з оборонного на сільськогосподарське.

????З метою захисту інтересів держави пред’явлено 41 позов про визнання незаконними та скасування рішень органів влади, скасування державної реєстрації ділянок та повернення їх у держвласність.

????Загальна площа земель оборони складає понад 960 га.

????Прокурори звернулися до суду в інтересах Волинської ОВА до Поромівської, Литовезької, Рівненської та інших сільрад.

⚖️ Наразі Господарський суд Волинської області розглянув та задовольнив усі ці позови, а 27 судових рішень вже реально виконані. Суд врахував активну позицію прокурорів, надання належних й переконливих доказів та визнав позовні вимоги обґрунтованими.

Video is too big

Back to top button