Події

«Прокурор Громади»: детальніше про головні аспекти реалізації проєкту Наці…

«Прокурор Громади»: детальніше про головні аспекти реалізації проєкту

???? Національний юридичний експерт IDLO Роман Шпирка у розмові JustTalk Context розповів про першочергові приорітети проєкту «Прокурор Громади», принципи функціонування та етапи реалізації.

???? Реалізація програми буде відбуватись відповідно до безпекових особливостей кожного регіону та набору інших наявних проблем та викликів. Для цього планується провести комплексне дослідження злочинності (crime survey), що допоможе якісніше сформувати інструментарій для вирішення наявних проблем.

???? Саме для цього, зокрема, і покликана ця програма, щоб виявити проблемні точки кожної громади, провести діалог з місцевим населенням — людьми, які обʼєднані однією географією, побутом, культурою — та сприяти їхньому вирішенню.

???? Він також зазначив, що реалізація програми сприятиме втіленню стратегічних приорітетів розвитку органів правопорядку та підтримуватиме курс людиноцентричного підходу, що активно впроваджується в діяльність прокуратури.

???? Ми в контексті реалізації цієї програми маємо також повертатись до місії, цінностей прокуратури, бачення її роботи, яка є затверджена відповідними документами… Це природній рух і розвиток системи правосуддя, яка має ставати більш прозорою та дружньою до людини.

???? Водночас, прокурори не отримають додаткових повноважень та інструментів, а зосередяться на вдосконаленні законодавчо закріплених функцій. Прокуратура також не втілюватиме функцію загального нагляду в жодній із можливих форм.

???? У новостворений підрозділ, що займатиметься координацією програми, планується організувати кадровий добір на 5 посад держслужбовців. Своєю чергою, збільшення штату прокурорів програмою не передбачено.

???? Нагадаємо, 11 серпня генеральний прокурор Андрій Костін підписав концепцію проєкту «Прокурор Громади». Минулого тижня відбулась перша робоча зустріч з представниками громадянського суспільства щодо її реалізації.

Video is too big

Back to top button