Події

Правоохоронці викрили групу осіб, які завезли в Україну наркотиків на понад 80 м…

Правоохоронці викрили групу осіб, які завезли в Україну наркотиків на понад 80 млн грн

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом особам, у тому числі митному брокеру, який допомагав фальсифікувати митну документацію для прихованого ввезення «товару».

???? Їм інкриміновано контрабанду наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів (ч. 3 ст. 305 КК України).

???? За даними слідства, на Київщині діяло наркоугруповання, яке займалось контрабандою іноземних прекурсорів для виготовлення «важких» психотропів.

???? Вони переправили зі Східної Азії в Україну під виглядом іноземних будівельних сумішей 2 тонни прекурсорів для виготовлення особливо небезпечних психотропів, у тому числі, PVP та мефедрону.

???? Вартість цієї партії заборонених речовин на чорному ринку становить більше 80 млн грн.

???? Контрабандні прекурсори вони зберігали у гаражних приміщеннях на території Київської області.

???? «Продукцію» збували через розгалужену мережу наркодилерів своїм «оптовим» покупцям, які контролювали нарколабораторії з виготовлення психотропів.

???? Одержані «прибутки» підозрювані розподіляли між собою.

???? Контрабандні прекурсори вони зберігали у гаражних приміщеннях на території Київської області.

???? Під час обшуків за місцями зберігання наркопродукції на Київщині виявлено оптові партії прекурсорів та обладнання для їх фасування.

???? Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Крім того, вирішується питання щодо оголошення у міжнародний розшук п’ятого співучасника, який переховується за кордоном.

???? Досудове розслідування – СБУ.

Back to top button