Події

​​Правоохоронці повертають зі Швейцарії арештовані понад 113 млн доларів США на ра…

​​Правоохоронці повертають зі Швейцарії арештовані понад 113 млн доларів США на рахунках екснардепа

???? Офіс Генерального прокурора спільно з ДБР та АРМА працюють над поверненням арештованих за клопотанням прокурора понад 113 млн доларів США з Швейцарської Конфедерації.

???? Ці кошти перебувають на рахунках компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є бізнесмен, колишній народний депутат та акціонер банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

???? Наразі за сприяння Швейцарської сторони вживаються заходи щодо передачі коштів в управління АРМА.

???? Нагадаємо, у межах розслідування кримінального провадження екснардепу та топменеджерам банку було повідомлено про підозру у розтраті майна та легалізації доходів, одержаних злочинними шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

???? Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, завдавши шкоди інтересам держави та вкладникам банку.

???? Накладено арешт на майно підозрюваного ексдепутата – акції підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості.

???? Також арештовано майно пов’язаних з ним юридичних осіб – 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир, вертоліт, яхта.

???? У жовтні 2020 року арештовані активи колишнього депутата вартістю понад 300 млн грн були передані в управління АРМА. Це корпоративні права, кошти та 26 об’єктів нерухомості – оздоровчі комплекси, готелі, житлові та комерційні приміщення загальною площею понад 22 тис м кв у центрі Києва, Харкова, Полтави, Кривого Рогу.

Більше

Back to top button