Події

Правоохоронці перекрили чергові канали втечі ухилянтів За процесуального к…

Правоохоронці перекрили чергові канали втечі ухилянтів

???? За процесуального керівництва Рівненської та Львівської обласних прокуратур перекрито чергові канали незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ст. 332 КК України).

???? За даними слідства, одну зі схем втечі з країни організували жителі Рівненщини, Волині та Львівщини. Вони залучили до протиправної діяльності фіктивного підприємця-перевізника та вносили відомості щодо ухилянтів до системи «Шлях» під виглядом водіїв цього підприємства.

???? Військовозобов’язаним клієнтам оформляли фіктивні договори працевлаштування, переправляли їх через державний кордон України та проводили з ними інструктажі під час виїзду. Пізніше учасники схеми завозили на територію України транспортні засоби, на яких виїхали «водії».

???? За свої послуги брали в середньому 4500 доларів США з особи. Наразі вже встановлено 14 військовозобов’язаних, які виїхали за межі України через фірму фігурантів, але назад не повернулись.

???? Правоохоронці провели 13 обшуків, в ході яких вилучено документацію, що підтверджує злочинну діяльність, в тому числі юридичних осіб, які надавали послуги з міжнародних перевезень, печатки, чорнові записи, бухгалтерські документи, понад 800 тис грн у різній валюті, а також 5 транспортних засобів, за допомогою яких чоловіків незаконно переправляли через державний кордон України.

???? 4 фігурантам провадження, які організували канал втечі, вже повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

???? Аналогічну схему організував львівʼянин. Його «клієнтами» були громадяни України та рф. Свої послуги він оцінив у 1400 доларів США з особи.

???? Наразі йому також повідомлено про підозру.

???? Досудове розслідування – слідчі Нацполіції України, оперативний супровід – СБУ.

Back to top button